top of page

Wed, 29 Nov

|

BI Kroa

Bokbad med Bjørn Hatterud og Marianne Engebretsen på BI Kroa den 29 november kl.18

Home Workspace og BI Handelshøyskolen inviterer til Bokbad med Bjørn Hatterud og Marianne Engebretsen på BI Kroa den 29 november kl.18. Inngangen er gratis og drikke kan kjøpes i baren.

Registration is closed
See other events
Bokbad med Bjørn Hatterud og Marianne Engebretsen på BI Kroa den 29 november kl.18
Bokbad med Bjørn Hatterud og Marianne Engebretsen på BI Kroa den 29 november kl.18

Time & Location

29 Nov 2023, 18:00

BI Kroa, BI - Handelshøyskolen, Nydalsveien 37, 0484 Oslo, Norway

About The Event

Om forfatteren

Bjørn Hatterud (f. 1977) kjem frå bygda Veldre i Ringsaker kommune. Han er kulturskribent, kunstkritikar, kurator, musikar og sit i Kulturrådet. Han har tidlegare gitt ut Mot normalt (2018) og Mjøsa rundt med mor (2020). I Mjøsa rundt med mor skildra Hatterud livet som homofil og funksjonshemma med bakgrunn i arbeidarklassen på bygda. Boka vann mange hjarte og fekk Kritikarprisen. Hatterud har også mottatt Fritt Ords Pris.

I 2023 utkom hans bok Blokka på Bjerke.

Om boken Blokka på Bjerke – Tretten år i tredje etasje

I tretten år har Bjørn Hatterud budd i ei blokk i Groruddalen i Oslo. I 1961 flytta 48 heldige familiar inn i dei tolv etasjane. Då Bjørn flytta inn, var mange av bebuarane gamle. Bjørn vart nær venn med fleire av naboane, som krigsseglaren Bjarne, som budde vegg i vegg med Bjørn, og Ester i første etasje, som ein gong var ei fattigjente på Langøyene. På tretten år har Bjerke gått frå å vere eit slite nabolag til eit populært buområde. På same tida har Bjørn gått frå uføretrygd og eit botnpunkt i livet, til karriere med verv, prisar og nye moglegheiter. Hatterud skal no flytte frå Bjerke og ser tilbake på åra i blokka og folka han har møtt. «Blokka på Bjerke» er ei gripande forteljing om Hatterud, livet i dei tolv etasjane, sorger og gleder, nære vennskap og endringane som har skjedd med både området, blokka og Hatterud sjølv.

Om artisten

Marianne Engebretsen er en artist, låtskriver og produsent som tappert utfordrer og fornyer grensene for pop-sjangeren. Fengende, klok, filmatisk, RnB, med røtter i villheten i naturen - formidlet av en stemme som berører hjertet ditt. Marianne vokste opp på vestkysten av Norge, omgitt av havet og et alltid skiftende klima. Dette har påvirket og inspirert henne til å skape den karakteristiske lyden: svevende, øm og fengende pop.

Musikkbransjen kjente allerede til henne etter hennes plateslippkonsert i Oslo tilbake i 2017. På den utsolgte konserten ble albumet "Redefined" briljant mottatt. Med dette albumet bekrefter Marianne også sin status som låtskriver og artist med mye å bidra med. Hennes debut åpnet dører i hjemlandet og i utlandet, med både mediedekning og radiospilling.

Det har gått seks år siden Marianne sang seg til semifinalen i den norske versjonen av TV-programmet "The Voice". Siden den gang har hun levd opp til forventningene om en lys fremtid og musikkarriere. Etter utgivelsene av "Summerdays" og "Skeleton" er forventningene enda høyere med det nye albumet som er på vei.

DATO: 29.11.2023 kl.18 STED: BI KROA Nydalsveien 37, Oslo, Norway PÅMELDING: Ingen. Inngangen er gratis. Drikke kan kjøpes i baren.

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss - Bokbader Yngve Kveine og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page