top of page

Wed, 24 Jan

|

BI Kroa

Bokbad med Brynjulf Jung Tjønn, Bertrand Besigye og Johan Berggren den 24. januar kl. 18 på BI Kroa

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med forfatterne Brynjulf Jung Tjønn og Bertrand Besigye, og musikkeren Johan Berggren den 24.01.2024 kl.18 på BI Kroa. Inngangen er gratis. Drikke kan kjøpes i baren.

Registration is closed
See other events
Bokbad med Brynjulf Jung Tjønn, Bertrand Besigye og Johan Berggren den 24. januar kl. 18 på BI Kroa
Bokbad med Brynjulf Jung Tjønn, Bertrand Besigye og Johan Berggren den 24. januar kl. 18 på BI Kroa

Time & Location

24 Jan 2024, 18:00

BI Kroa, Nydalsveien 37, 0484 Oslo, Norway

About The Event

Om forfatterne

Brynjulf Jung Tjønn Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er en kritikerrost og allsidig forfatter, som skriver for både barn, ungdom og voksne. Han er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Oslo. I 2002 debuterte han med romanen Eg kom for å elske. Han har senere utgitt flere romaner og diktsamlinger for voksne. Blant romanene kan nevnes de kritikerroste Kinamann (2011), Alt det lyse og alt det mørke (2017) - og Kvar dag skal vi vere så modige (2021), som ble belønnet med P2-lytternes gjeve romanpris. I 2023 kom diktsamlingen Kvit, norsk mann, som traff både kritikerne og et bredt publikum, og raskt ble trykket i flere opplag. VGs begeistrede anmelder, Trine Saugstad Hatlen, beskrev blant annet Kvit, norsk mann slik «... en knyttneve av en bok (...) noe av det sterkeste jeg har lest" - og ga den terningkast 6! Boken ble tildelt Ungdommens kritikerpris. I juryens begrunnelse kan man blant annet lese: "Det er en samling vonde og kloke – men tidvis også morsomme – dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Gripende, rystende og viktig ..."

Brynjulf Jung Tjønns forfatterskap speiler hans bakgrunn som adoptivabarn fra et asiatisk land, følelsen av utenforskap og jakten på identitet og tilhørighet. Han skriver ofte mørkt - om barn som opplever omsorgssvikt, men som også finner overlevelsesstrategier og møter voksne som plutselig bryr seg. I tillegg til å være en engasjert og produktiv forfatter og travel familiemann, har Brynjulf Jung Tjønn jobbet som kulturjournalist, litteraturkritiker og som forlagsredaktør i Samlaget. I 2023 ble han valgt til leder av Den norske Forfatterforening.

Bertrand Besigye Bertrand Besigye er en norsk forfatter, født i Uganda. Besigye debuterte i 1993 med diktsamlingen «Og du dør så langsomt at du tror du lever», som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Debutboken oppnådde stor oppmerksomhet og er en av svært få moderne norske diktsamlinger som er blitt bestselger.

Sammen med Alexander G. Rubio tok han et oppgjør med dominerende tendenser i 1980-årenes poesi. I 2003 kom hans andre samling, «Krystallisert sollys». «Svastikastjernen» (2004) er hans første roman.

Også for den monumentale diktsamlingen «Og Solen Tilber Ingen Andre Guder Enn Sin Egen Styrke» (2010) mottok Besigye kritikerros.

En rekke dikt er tatt inn i forskjellige antologier, og han er også med i flere lærebøker i norskfaget.

Om artisten

Spellemannsnominerte Johan Berggren har siden debuten i 2019 vokst til å bli en av de mest folkekjære artistene på den norske visesangerfronten.

“Ei hytte foran loven” er Berggrens tredje utgivelse og med den kritikerroste forgjengeren “Lilyhamericana” etablerte han seg raskt som en av de med aller mest pondus og autoritet innenfor den stadig voksende Americana-bølgen. Dabladet mente han var “Arven etter Prøysen” og Stavanger Aftenblad kalte han “Lillehammers svar på Bjella og Hellbillies”.

Berggren gjør køntri på sitt eget vis og har forstått dens sjel og hjerte. Han behersker både det musikalske uttrykket og låtskriverkunsten fullt ut. Musikken i seg selv er like behagelig som et par gode, inngåtte boots.

DATO: 24.01.2024 kl.18 STED: BI Kroa, Nydalsveien 37, Oslo

Inngangen er gratis. Drikke kan kjøpes i baren.

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss - Bokbader Yngve Kveine og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page