top of page

Thu, 18 Aug

|

Home Workspace

Bokbad med Jan Ove Ekeberg den 18.08.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Jan Ove Ekeberg den 18.08.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen! Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Tickets are not on sale
See other events
Bokbad med Jan Ove Ekeberg den 18.08.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!
Bokbad med Jan Ove Ekeberg den 18.08.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

Time & Location

18 Aug 2022, 18:00

Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo, Norway

About The Event

Jan Ove Ekeberg er forfatter og foredragsholder. Han har utgitt 8 historiske spenningsromaner og totalt 21 bøker. Ekeberg har 35 års erfaring som journalist fra flere medier, men er trolig mest kjent fra sin tid i TV 2, der han var programleder i Nyhetskanalen. Hans romanserie «Den siste vikingkongen», har fått mye oppmerksomhet og er solgt i store opplag.

Vikingtiden på 200 sider

Vikingtiden er den trolig mest mistolkede perioden i Norgeshistorien. Fylt til randen av myter og fortegnet av moderne underholdningsindustri. I virkeligheten var vikingtiden en opplysningstid, da grunnlaget for den senere nasjonen Norge ble lagt, skriver Jan Ove Ekeberg i «Vikingtiden på 200 sider».

På de vel 250 årene fra vikingene overfalt klostret Lindisfarne i 793 til den siste vikingkongen, Harald Hardråde døde i slaget på Stamford Bridgeboka fikk vi de første byene, et enhetlig myntsystem, et moderne skriftspråk med latinske bokstaver, de første skrevne lovene og kristendommen fikk varig fotfeste i landet vårt. Med den ble Norge en del av en felles europeisk kulturkrets.

Ekeberg forteller også om arbeidet på gården, dyr og vekster, om barn, kvinner og de gamles levekår. Vikingens verden var slett ikke så mannsdominert som mange kanskje tror. Dette viser Ekeberg gjennom historiene om Osebergdronningen, landnåmshøvdingen Aud den djuptenkte og krigerkvinnen fra Birka.

Forfatteren stiller også spørsmålet om hvorfor vi som lever i ett av verdenshistoriens fredeligste land lar oss fascinere av disse våre urmødre og fedre. Vi får også høre om hvorfor vikingene holdt fred hjemme, om hvorfor engelske kvinner likte vikingmenn, om når moten med åletrange bukser ble innført og om den første finanskrisen i Norge på 1050-tallet.

Johan Berggren

Omtrent nøyaktig ett år etter debutplata er Johan Berggren fra Jørstadmoen ute med oppfølgeren “Lilyhamericana”. Denne gangen på morsmålet. Med låter om seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger vil ha noe mer med deg å gjøre, tar han deg med på ei fuktig reise gjennom en urban, men bygdefødt visesangers liv.

I april tok Berggren med seg en gitar og en idé om ei skive til en gudsforlatt gård i Greeneville, Tennessee. Med vindu ut mot The Smoky Mountains, skreiv han låtene som resulterte i “Lilyhamericana”. To måneder seinere kom han tilbake til Oslo og tok med seg bandet rett til Velvet Recordings for å spille inn plata.

Dagbladets Øyvind Rønning gav skiva en femmer med ordene “Gi plass til en ny country-/americanastjerne”.

Stavanger Aftenblad gav også en femmer og sa at “Berggren brått hadde etablert seg som en av de beste tekstforfatterne vi har”.

Dust of Daylight skrev at “platen var spekket av glitrende linjer, gjennomtenkte analogier og har billedbruk i etterfølgelse”.

MEDARRANGØRER: Kagge forlag / Jan Ove Ekeberg DATO: 18.08.2022 kl.18 STED: Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo PÅMELDING: Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss - Bokbader Yngve Kveine og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page