top of page

Wed, 21 Sept

|

Home Workspace

Bokbad med Jens Johansson og Johan Berggren den 21.09.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

@6CST @HomeWorkspace og @Tidennorskforlag ønsker dere velkommen til Bokbad med Jens Johansson hvor han skal presentere sin nye bok «Familieverdier» den 21.09.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen! Jens vil bli akkompagnert av artisten Johan Berggren.

Registration is closed
See other events
Bokbad med Jens Johansson og Johan Berggren den 21.09.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!
Bokbad med Jens Johansson og Johan Berggren den 21.09.2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

Time & Location

21 Sept 2022, 18:00

Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo, Norway

About The Event

Les mer om forfatteren og artisten:

Jens Johansson

Jens M. Johansson (f.1971) er en kritikerrost og prisvinnende journalist og forfatter, født i Stockholm, men oppvokst og bosatt i Oslo. Han debuterte i 2002 med novellesamlingen Bisettelsen har funnet sted og har siden skrevet en rekke bøker, innen både skjønnlitteratur og sakprosa. Romanen Et godt liv (2016) fikk svært gode mottagelser. Høsten 2022 er han aktuell med sin syvende roman, Familieverdier.

Om boka "Familieverdier"

«Familieverdier» er komedie og parodi, samtid satt på spissen. Men boka er også trist så det holder. I kombinasjonen ligger forfatterens suksess.

Storm Sandberg skal miste alt. Men først skal han begjæres konkurs. Det store padel-anlegget på Vinterbro ble ikke den suksessen han hadde håpet på, og han er nødt til å stille i skifteretten. Storm er far til to woke 17-åringer og gift med en fremadstormende gallerist som han frykter er på vei til å forlate ham. I tillegg har han kanskje verdens verste foreldre, ikke minst den store Gerd Bye, teaterregissøren med de revolusjonerende oppsetningene, som kombinerer omsorg og manipulasjon på utstudert vis med de barna hun har, med de mennene hun har dem med. Uten hverken penger eller særlige fremtidsutsikter satser Storm på ett siste kort for å redde sitt ekteskap, sin økonomi og sin ære: Han bestemmer seg for å sette opp den greske tragedien Medea som musikal på Folketeateret. Men det skal gjøres, som han selv sier det, med et glimt i øyet. Familieverdier er en roman om den tynne linjen mellom rikdom og avgrunn, mellom fellesskap og ensomhet, mellom hvem vi blir sett som og hvem vi egentlig er. Resultatet er en samtidssatire, en komedie om familien, og, ikke minst, en rasende tragedie om en manns fall. Med et glimt i øye.

Johan Berggren

Omtrent nøyaktig ett år etter debutplata er Johan Berggren fra Jørstadmoen ute med oppfølgeren “Lilyhamericana”. Denne gangen på morsmålet. Med låter om seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger vil ha noe mer med deg å gjøre, tar han deg med på ei fuktig reise gjennom en urban, men bygdefødt visesangers liv.

I april tok Berggren med seg en gitar og en idé om ei skive til en gudsforlatt gård i Greeneville, Tennessee. Med vindu ut mot The Smoky Mountains, skreiv han låtene som resulterte i “Lilyhamericana”. To måneder seinere kom han tilbake til Oslo og tok med seg bandet rett til Velvet Recordings for å spille inn plata. Dagbladets Øyvind Rønning gav skiva en femmer med ordene “Gi plass til en ny country-/americanastjerne”.

Stavanger Aftenblad gav også en femmer og sa at “Berggren brått hadde etablert seg som en av de beste tekstforfatterne vi har”.

Dust of Daylight skrev at “platen var spekket av glitrende linjer, gjennomtenkte analogier og har billedbruk i etterfølgelse”.

PÅMELDING: Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

DATO: 21.09.2022 kl.18 STED: Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss! - Bokbader og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page