top of page

Wed, 26 Oct

|

Home Workspace

Bokbad med Nina Lykke og Johan Berggren den 26. oktober 2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Nina Lykke og Johan Berggren den 26. oktober .2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen. Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Tickets are not on sale
See other events
Bokbad med Nina Lykke og Johan Berggren den 26. oktober 2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!
Bokbad med Nina Lykke og Johan Berggren den 26. oktober 2022 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen!

Time & Location

26 Oct 2022, 18:00

Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo, Norway

About The Event

Nina Lykke

Nina Lykke er en norsk skjønnlitterær forfatter. Lykke vokste opp i Oslo, er utdannet ved den grafiske Højskole i København og har siden 1989 arbeidet som grafisk designer i Oslo.

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med Orgien, og andre fortellinger. Romanen Nei og atter nei (2016) vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. For Full spredning. En legeroman (2019) fikk Lykke Brageprisen, rettighetene for denne er så langt solgt til 18 land. Vi er ikke her for å ha det morsomt er hennes femte bok.

Om Boken «Vi er ikke her for å ha det morsomt»

Hvis du vil lese om bortskjemte middelklassemennesker som graver rundt i sitt eget navlelo, da er dette boken for deg.

Knut er en middelaldrende forfatter med én suksessroman bak seg. Han bor vegg i vegg med Frank, grafisk designer med hjemmekontor og Knuts livsvitne, så å si. Nå er Knut invitert til litteraturfestivalen på Lillehammer, riktignok som stand-in, men likevel. Frank skal få være med og bo gratis på Knuts rom på Breiseth; i det hele tatt har Knut planer om å tyne mest mulig ut av denne festivalen, nå som han endelig har fått en slags ny sjanse.

Med det forrige romanforsøket sitt ville han imøtegå anmeldernes beskyldninger om at han løper den hvite, privilegerte middelklassens ærend, men redaktøren var ikke imponert, og boken kom aldri ut. Her på Lillehammer øyner Knut muligheten til å kare seg opp og gjøre seg gjeldende igjen.

I denne romanen holder Nina Lykke lupen over et miljø hvor alt er lov – hvis man bare holder seg til reglene. For vi er jo ikke her for å ha det morsomt.

Johan Berggren Omtrent nøyaktig ett år etter debutplata er Johan Berggren fra Jørstadmoen ute med oppfølgeren “Lilyhamericana”. Denne gangen på morsmålet. Med låter om seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger vil ha noe mer med deg å gjøre, tar han deg med på ei fuktig reise gjennom en urban, men bygdefødt visesangers liv.

I april tok Berggren med seg en gitar og en idé om ei skive til en gudsforlatt gård i Greeneville, Tennessee. Med vindu ut mot The Smoky Mountains, skreiv han låtene som resulterte i “Lilyhamericana”. To måneder seinere kom han tilbake til Oslo og tok med seg bandet rett til Velvet Recordings for å spille inn plata.

Dagbladets Øyvind Rønning gav skiva en femmer med ordene “Gi plass til en ny country-/americanastjerne”.

Stavanger Aftenblad gav også en femmer og sa at “Berggren brått hadde etablert seg som en av de beste tekstforfatterne vi har”.

Dust of Daylight skrev at “platen var spekket av glitrende linjer, gjennomtenkte analogier og har billedbruk i etterfølgelse”.

DATO: 26.10.2022 kl.18 STED: Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo PÅMELDING: Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss - Bokbader Yngve Kveine og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page