top of page

Sat, 27 Aug

|

Nabolagsfestivalen

Nabolagsfestivalen inviterer til Bokbad med Sigri Sandberg og Erlend Loe den 27.08.2022 kl.18-19!

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Sigri Sandberg og Erlend Loe som skal ta plass under Nabolagsfestivalen den 27.08.2022 kl.18-19 på Grefsenplatået i Oslo! INFO OM BILLETTER: https://www.nabolagsfestivalen.no/

Registration is closed
See other events
Nabolagsfestivalen inviterer til Bokbad med Sigri Sandberg og Erlend Loe den 27.08.2022 kl.18-19!
Nabolagsfestivalen inviterer til Bokbad med Sigri Sandberg og Erlend Loe den 27.08.2022 kl.18-19!

Time & Location

27 Aug 2022, 18:00 – 19:00

Nabolagsfestivalen, Grefsen, 0489 Oslo, Norway

About The Event

Les mer om forfatterne:

Sigri Sandberg

Sigri Sandberg (f. 1975) er journalist og forfattar som har skrive nær tjue bøker om natur, klima, menneske og polare strok. Ho skriv også om natur og frilusftliv for A-magasinet til Aftenposten. Den siste naturboka hennar "Mørke" handlar om lysforureining og er selt til ti land i Europa. Besøk ho gjerne her: www.sigri.no

Om boka "Ro - om Sognefjorden og ein lang rotur heim"

Denne boka byrjar i ei blokk her på Grefsen. Med ein skribent som sit og sutrar og fossror i si eiga stove, på ei romaskin. Fordi ho har lyst å ro vår aller lengste fjord. Sognefjorden er ein lang, bratt dal fylt av havvatn og forma av isbrear gjennom millionar av år. Og Sigri Sandberg er ei rastlaus tobarnsmor som bur fleire stader, blant anna på Grefsen. Uroa veks med ei hanglande verd og sjukdom og død i nær krets. Ho lengtar etter ro. Og bestemmer seg altså for å ro Sognefjorden, dei over tjue milene i verdas lengste farbare fjord, i ein gammal trebåt. Ho startar ytst i havet der ho budde som lita, og ror innover mot garden der ho delvis bur no.

Undervegs fortel ho om korleis fjorden vart til, om kvardagen då fjorden var riksvegen, om vind og straumar og livet over og under vatn. Ho ror med mannen, venninner og mora - på ulike strekk. Det blir bølger og dramatikk, men også blikstilt vatn, song og nakenbading. Men finn ho ro?

Ro er ei vakker forteljing om vår lengste fjord – og eit forsøk på å finne heim.

Erlend Loe

Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.Super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt, og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. I 1999 kom dokumentaren L, resultat av en ekspedisjon der Loe med kompiser parodierte den tradisjonelle ekspedisjonskulturen og tilhørende litterære sjanger. Den fikk han Bokhandlerprisen for. I 2006 mottok han også Prix Européen des Jeunes Lecteurs (Europeisk ungdomspris) for romanen. I 2001 kom Fakta om Finland, om en mann som lager en brosjyre om Finland for å øke nordmenns interesse for ferielandet i øst.

Loe har oppnådd stor anerkjennelse for sin beskrivelse av den moderne mannen i kultromanene Doppler (2004), Volvo Lastvagnar (2005) og Slutten på verden slik vi kjenner den (2015). I Muleum (2007) møter vi ensomme og fandenivoldske Julie som er mer redd for livet enn for døden. I 2009 kom den fornøyelige Stille dager i Mixing part, en sorthumoristisk samlivsroman, i 2011 Fvonk, historien om vennskapet mellom en tidligere gang- og mosjonsentusiast, og en litt sliten statsminister ved navn Jens. I Vareopptelling (2013),møter vi den fallerte poeten Nina Faber, som ikke aksepterer slakten av sin siste diktsamling Bosporos. Sistnevnte inspirert av et opphold i Istanbul. Dyrene i Afrika (2018) er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær, hvor fem enkeltpersoner - en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker - kjenner dragninger og tilbøyeligheter de ikke forstår hvor kommer fra.

I Helvete (2019) finner nyskilte Rakel en trapp i hagen sin som fører lukt - ja - til helvete.

Erlend Loe har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om truckføreren Kurt er helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy. Den første, Fisken, kom i 1994, etterfulgt av Kurt blir grusom (1995), Kurt quo vadis (1998), Kurt koker hodet (2003), Kurtby (2008) og i 2010 Kurt kurér.

Oversikt over tilgjengelige titler i Kurt-serien finner du her:

Andre barnebøker er Maria & José (1994), Rumpemelk fra Afrika (2012) og Politiland fra 2016.

Erlend Loe også har skrevet flere filmmanus, og jobbet som filmanmelder.

Loe har gitt stemme til den amerikanske poeten Hal Sirowitz' med sin gjendiktning av Sa mor (1997) og Sa terapeuten (1998). Han har også gjendiktet Adam Mansbachs Sov, for helvete!, både i norsk og nynorsk språkdrakt.

DATO: 27.08.2022 kl.18-19 STED: Grefsenplatået, Oslo

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss! - Bokbader Yngve Kveine og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Share This Event

bottom of page