top of page

Tue, 16 Nov

|

Nordre Aker

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Anders Bettum og Mona Abdel Fadil den 16.11.2021 kl.18!

Registration is Closed
See other events
Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Anders Bettum og Mona Abdel Fadil den 16.11.2021 kl.18!
Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Anders Bettum og Mona Abdel Fadil den 16.11.2021 kl.18!

Time & Location

16 Nov 2021, 18:00

Nordre Aker, Grefsenveien 61, 0487 Oslo, Norway

About The Event

Vi ønsker dere velkommen til Bokbad med Anders Bettum og Mona Abdel Fadil den 16.11.2021 kl.18 hos Home Workspace på Grefsen! Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Anders Bettum er religionshistoriker med gammelegyptisk religion som spesialitet. Hans doktoravhandling handler om religiøs symbolikk i mumier, kister og sarkofager. Bettum er en del av det internasjonale fagmiljøet innen egyptologi og har hatt en rekke forskningsopphold ved museer og læresteder i utlandet. Han deltar også i utgravningene i Tell el-Amarna i Egypt, hvor han har ansvar for en studie av de unike mumiekistene som er funnet der. Bettum jobber til daglig som førstekonservator ved Oslo Museum. Den 16.11 skal Anders presentere sin nye bok «Nytt blikk på det gamle Egypt». Velkommen!

Mona Abdel-Fadil er seniorforsker ved HL-Senteret og forsker for tiden på rasisme og muslimfiendtlighet i Norge gjennom utstillingsprosjektet "Hverdagsrasisme i Norge" og forskningsprosjektet: "(Religious) Enemy of the Nation?: Coping with Experiences of Racism in Norway" Abdel-Fadil er tilknyttet C-REX: Senter for ekstremismeforskning. De senere årene har Mona Abdel-Fadil vært i økende grad interessert i forstå politisering av følelser og hvordan sterke følelser driver konflikter om identitet, religion og kultur, særlig på nett. Dette arbeidet har ledet fram til viktig teoriutvikling og flere publikasjoner om "The Politics of Affect" og er et pågående arbeid.

I over 10 år har Mona Abdel-Fadils forskning vært innenfor det tverrfaglige feltet "religion, medier og kultur" og hun har arbeidet etnografisk med ulike problemstillinger innenfor dette feltet i både Midtøsten og Norden (se publikasjonsliste).

I tillegg til forskningsarbeid har Mona Abdel-Fadil et stort engasjement for formidling og har gleden av å være en del av teamet som jobber med utformingen av HL-Senterets åpningsutstilling om hverdagsrasisme i MINO-tilbygget. Mona Abdel-Fadil jobber ofte i skjæringsfeltet mellom forskning og humoristisk/kunstnerisk formidling.

PÅMELDING: Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

Vi håper du kan bli med på dette arrangementet sammen med oss - Bokbader Mona Abdel Fadil og vert Roar Smelhus (6CST og Home Workspace).

Tickets

  • Påmelding

    Påmelding skjer ved å vippse kr. 200,- til 582885. Billett inkluderer en valgfri drikke.

    NOK 200.00
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Share This Event

bottom of page